hundinstruktör

Positivets Hundcenter AB

Positivets Hundcenter startades 2015 som ett hunddagis. Tanken bakom dagiset är att det ska vara ett dagis för alla hundar, med ett hundtänk byggt på glädje och ett nära samarbete med hundägarna. 

Från början bestod lokalen på Norremark av en öppen yta på cirka 25-30 kvm och resterande var boxar med plats för 3-6 hundar per box. Bit för bit rivdes boxarna ner och idag består dagiset av en box (ifall någon hund skulle skadas eller börja löpa under dagen), resterande del av lokalen är en öppen yta på cirka 100 kvm. 

Vi har tillstånd för 30 hundar men tar max emot 22-25 hundar per dag. 

Ni kan läsa mer om personalen nedanför. 

Vi anställer enbart personer med ett trevligt hundtänk och en vilja att lära sig mer. Vi ser ständigt till att förnya kunskaper och målet är att alla anställda ska ha någon form av hundutbildning i grunden. 

2018 utökade vi verksamheten med N&T Hundskola, som ni kan läsa mer om nedanför.

2020 bestämde vi oss för att utöka verksamheten ytterligare, vilket vi kommer göra med en webshop, hemkörning av hundmat och onlinekurser. 

N&T Hundskola

Att komma på ett namn till ett företag är bland det svåraste man kan behöva göra! Kriterierna var: glädje, samarbete och Nose Work. Vår fantastiska grafiska designer Mai Skoog kom på förkortningen N&T Hundskola- vi var fast!

N&T Hundskola jobbar enbart med positiva metoder där hundens välfärd och glädje alltid ska vara i främsta rum. Vi lägger stor vikt på hundens självförtroende för att skapa en trygg och trevlig individ.

Vi tar avstånd från all form av korrigeringar. 

Hos oss finner ni Valpkurser, Vardagssamarbeteskurser, Nose Work, Spårkurser, Trickskurser, Klickerkurser, Externa kurser och Privatlektioner. 

Varför Vardagssamarbete?

Vi har valt att döpa våra "vardagslydnadskurser" till vardagssamarbete. Anledningen är simpel: vi vill att hunden ska göra det vi ber den för att den vill, inte för att hen måste. Hunden ska veta vad som förväntas av den och vilka beteenden som lönar sig, detta gör att vi slipper tjatandet och kan tillsammans leva i en harmoniska vardag.

Varför Nosarbete?

Det finns ingen större lycka än att få se sin hund göra något den är framavlad för och med sitt cirka 1000 gånger bättre luktsinne än människor föds hundar som experter på nosarbete. Att få vara expert på något är oerhört bra för självförtroendet, och bättre självförtroende är något många hundar skulle behöva- framförallt reaktiva hundar. 

Det finns inte heller något som tröttar ut och gör hunden mer nöjd än att få använda sin nos: oavsett om det handlar om ett avancerat personspår eller godissök för kvällsmaten. 

Klicka in på kurssidan och se om du hittar något som passar dig & din fyrbenta kompis!

Stéphanie Lundell

Jag som driver Positivets Hundcenter och N&T Hundskola heter Stéphanie Lundell.

Mitt hundintresse har alltid funnits men tog fart när jag var runt 13-14 år. Jag har sen dess ägt och samägt flertal hundar av olika raser samt tävlat i de flesta grenar; Agility, Tävlingslydnad, Rallylydnad, Viltspår, Utställning, Freestyle, Heelwork to music och Nose work. 

Idag äger jag fyra hundar: Pop (Border collie), Rossi (Border collie), Jinx (Prazsky krysarik) och Lucky (Blandras). 

Utbildningar i urval

 • Helgesbo Naturbruksgymnasium- inriktning Hund. 2007-2010.

 • Valp- och Allmänlydnadsinstruktör, SHU. 2010.

 • Hundens beteendebiologi 1, 2 & 3, Linköpings universitet. 2011-2012.

 • Djurens beteende 1 & 2, Linköpings universitet. 2011-2012.

 • Klickerinstruktör, Bevreus Hundskola. 2015.

 • SNWK Nose Work Instruktör, Dala Hundservice. 2018.

 • SNWK Doftprovsdomare. 2018.

 • Agilityinstruktör steg 1, Royal Dog Education. 2018.

 • Blygerhundar- för yrkesverksamma, Jessica Mann. 2018.

 • Specialsöksinstruktör (pågående)

 • Hundpsykolog, Hundsteg (pågående)

 • Friskvårdsinstruktör, Hundsteg (pågående)

Förutom dessa har jag själv gått flertal kurser/workshops/föreläsningar inom hundars beteende, Nose Work, tävlingslydnad, rallylydnad, agility, spår (person- och viltspår), freestyle, allmänlydnad m.m. för bland annat:

Michelle Holmlund, Per Jensen, Anders Hallgren, Gisha Stewart, Nando Brown, Silvia Trkman, Frida Binette m.fl.

agility
 • Black YouTube Ikon
 • Black Instagram Ikon

Hanna Olofsson

Information kommer.

Julia Lebedeva

Information kommer.