072-7291617

info@positivetshundcenter.se

Sandvägen 11

(Sandsbro- Norremark)

352 45 Växjö

© 2018 N&T Hundskola, Stéphanie Lundell, Växjö

Jinx

RLD N RLD F AGHD ll

Namn: RLD N RLD F AGHD ll Jinx

Smeknamn: Tink/BR

Född: 2012-02-03

Reg.nummer: AS

Ras: Prazsky Krysarik

Meriter:

Uppflyttad Hoppklass 3

Diplom Hoppklass 2

Uppflyttad Agilityklass 2

Diplom Rallylydnad Nybörjarklass

Diplom Rallylydnad Fortsättningsklass

Uppflyttad Avancerad klass Rallylydnad

Uppflyttad Heelwork to music klass 2

Uppflyttad Freestyleklass 2

1:a pris och klassvinst Lydnadsklass Startklass (182,5 poäng)

Godkänt Doftprov Eukalyptus

 

MH-testad

Godkänt BPH

Hälsa:

Patella 0/0

Ögon u.a.

Info.

Tink flyttade hem till mig som 1-åring. Jag har drömt om en PK (Prazsky krysarik) sen jag såg rasen i en rasbok när jag var runt 10 år gammal. Aldrig hade jag trott att det skulle bli såhär bra!

Tink är den ultimata hunden för mig. Hon är en hyperaktiv, lättbelönad, skällig arbetsnarkoman med en attityd utan dess like! Hennes motto i livet är troligtvis Pippi Långstrumps "Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert!".

Jag hade inga som helst planer när jag skaffade Tink utan ägnade hennes första år hos mig med att bygga upp självförtroendet, testa på olika sporter, träna tricks och mycket miljöträning. Hon hade stora rädslor för främmande hundar och människor, något som idag är mer av en reservation. Det visade sig dock att detta inte var en sällskapshund utan en hund som kan, och vill, göra allt. En allroundhund var precis vad jag behövde!

Idag ligger fokuset på agility med mål om championat och SM. Vid sidan av agilityn sysslar vi främst med fysträning och Nose Work men när tiden finns hänger vi även i spårskogen, appellplanen och bland rallylydnadsskyltar. 

Maximuzz

Prinsen Lucky

LP1 LP2 RLD N RLD F

Namn: Maximuzz

Smeknamn: Rossi

Född: 2018-03-17

Reg.nummer: -----

Ras: Border collie

Meriter:

Hälsa:

Juvenil Demodex

Info.

Rossi är ännu en "whoopsi daisy"-hund. Från att jag ena dagen sa att det får räcka med två hundar till att jag dagen efter satt med ännu en hund som får mitt hjärta att svärma över. 

Rossi flyttade hem till mig vid 8 månaders ålder pga förändringar i hans hem. Han är importerad från England och efter vallande gårdshundar.

Vad det ska bli av denna grabb i framtiden får vi se. Hittills är han oerhört simpel att ha att göra med och väldigt rolig att träna!

Prinsen Lucky

RLD N RLD F LP 1 LP 2

Namn: LP1 LP2 RLD N RLD F Prinsen Lucky

Smeknamn: Lucky/Lax

Född: 2007-01-30

Reg.nummer: -----

Ras: Border collie/Groenendael/Labrador retriever (jakttyp)

Meriter:

2:a pris Lydnadsklass Elit (nuvarande klass 3)

Diplom Lydnadsklass 1 (nuvarande Startklass)

Diplom Lydnadsklass 2 (nuvarande klass 1)

1:a pris Lydnadsklass 3 (nuvarande klass 2)

2 x Godkända resultat Rallylydnad Avancerad klass

Diplom Rallylydnad Nybörjarklass

Diplom Rallylydnad Fortsättningsklass

2 x pinnar Agilityklass 1

2 x pinnar Hoppklass 1

BIS-3 Blandis Rix 2016

BIS-1 Blandrasutställning 2016

Hälsa:

Kvalsterallergi

Foderallergi (Fisk)

Kronisk gastrit

Spondylos

Info.

Lucky är min första egna hund- och vad vore en bättre läromästare än en lat, bolltokig, social, generellt svårmotiverad jaktidiot? Som på det vart misshandlad som valp och flyttade hem till mig utan någon som helst tillit till människor.

Blod, svett och tårar är en snäll beskrivning av vårat första året tillsammans. Jag hade ingen förståelse för hans otillit och självständighet, och valde metoder som enbart skapade en större spricka i relationen. Jag bestämde mig när han var runt ett år att omplacera honom men hur skulle jag kunna hitta någon som klarade av honom? I ett sista försök bestämde jag mig för att helt ändra träningsmetod och levnadssätt. Inga mer korrigeringar och betydligt mer klickerträning. Resultatet visade sig snabbt och efter ett par månader var han en äkta mattegris som utan problem gick lös i alla möjliga miljöer. 

Som tävlingshund har han alltid varit stabil. Aldrig några superresultat men alltid jämn- han är som hund förutsägbar och jag vet alltid vad jag kan förvänta mig av honom. Han är en bästa vän.

Vid 8-års åldern bestämde han sig för att gå i pension. Vi sysslar sen dess enbart med fysträning, trickträning och Nose Work. 

NoT Hundskola logotyp trans bakgr.png